HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Be careful making wishes in the dark
● We will be history and you will remember us for centuries ●
Belépés
Welcome home, Beeno!
Felhasználó:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Válts arcot és..
reagot! REAG PAPRIKÁST!

Szavak
Egy lélektôl
Múltunk balladája,
egy alternatív valsóság.
Dahlia Redding
írta: Admin
Vas. Feb. 10, 2019 9:06 pm

Alina Subzero
írta: Admin
Vas. Feb. 10, 2019 2:26 pm

Karl Kennedy
írta: Admin
Szomb. Feb. 09, 2019 9:09 pm

Brett Walton
írta: Admin
Szomb. Feb. 09, 2019 8:50 pm

Lawrence Wissen
írta: Admin
Pént. Feb. 08, 2019 8:42 pm

Nem a neved számít,
csak az, hogy itt vagy...
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (9 fő) Szer. Feb. 13, 2019 2:16 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Történetvonal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Történetvonal   Hétf. Feb. 04, 2019 1:16 pm
Hogy pontosan mikor kezdődött senki nem tudja megmondani. Egy biztos: az 1960-as évek atomkisérletei, az idegen civilizációk felbukkanása, új vegyi anyagok bevezetése, amelyeknek összetevőivel még a legjobbnak vélt tudósok sem voltak teljesen tisztában, nem csupán a kor, vagy éppen Hollywood meséi.
Amikor 2000-ben kezdetét vette a száz éves háború mindenki azt gondolta, hogy gyors lesz és szinte teljesen el fogja pusztítani a Földet. Részben igazuk is lett. Ám mindezek mellett valami egészen új dolog is születőben volt: az amphitria.

2100-at írunk, amikor az év első napjaiban Green Amphora vezetői aláírták a békepaktumot, ezzel zárva le egy száz esztendeje tartó háborút az emberek és az M.I. (mesterséges intelligencia vagy más néven “A Tervező”) között.

Lássuk azonban, hogy miről is beszélünk pontosan:

1960-as évek: Az atomenergia program legvadabb időszakában járunk. Ekkoriban jelennek meg az első idegen civilizációk, és egy végzetes kísérlet következtében olyan anyagok kerülnek ki a légtérbe, amelyekről akkoriban még senki nem tudott semmit.

1970-es évek: A “Tervező” megjelenése, az első kísérletek a mesterséges intelligencia az M.I. létrehozására. Egy humanoid faj, amely a gyerekcipőben járó genetika, a kibernetika és a vegyészet ötvözetéből születik, és egy új faj kidolgozása veszi kezdetét.

1980-as évek: A csillagháború időszaka, az űrkutatás fejlesztése mellett egyre kevesebb figyelem terelődik az atomenergiára. Csernobil és Hongkong atomkatasztrófiái csak a jéghegy csúcsa. A levegőbe kerülő nukleáris energia a föld felszíne alatt reakcióba lép bizonyos, az emberek számára nem ismert idegen civilizációktól származó anyagokkal. És a régi bányák mélyén kialakulóban van az amphitria nevű anyag.

1990-es évek: Utat tör magának a számítástechnika, a világháló gyakorlatilag az egész civilizációra rátelepszik. Létrejönnek az első M.I. egyedek: külsőségeikben, testfelépítésükben humanoidok, ám az agyuk helyén egy jól működő, precíz és információk milliárdjait feldolgozni képes szerkezet található. Érzelmeik racionálisak, motivációik előre elrendeltek, viselkedésük kiszámítható. A Tervező parancsát követve cselekszenek. Egyre több jelenik meg belőlük, eleinte azért, hogy könnyebbé tegye az emberek munkáját, később pedig, hogy kiszorítsa őket.
Ekkoriban fedezik fel az első amphitria bányákat, melyekben az értékes nyersanyag felfedezésével új távlatok nyílnak: helyettesíti az összes létező anyagot, hasznosítják az orvostudományban, lassítja a sejtek öregedését, a végtelen üzemanyag sem álom többé. Megindul a harc a bányák monopóliumáért.

2000-es évek: A háború kirobbanása után a városok egyre gyorsabb ütemben néptelenednek el, és az M.I módszeresen igyekszik az embereket elpusztítani. Földrészek tűnnek el, a megváltozott időjárás globális katasztrófákat idéz elő. Ötévente változik szinte a Föld képe.
Az emberek visszaszorulnak a Nevada sivatag környékére, és beveszik magukat a legnagyobb amphitria bánya közepébe: a régi Las Vegas helyére. 2020-ban megalapítják Green Amphorát, az utolsó emberi várost. A város körül az M.I húz fel blokádot. A háború még nyolcvan évig folytatódik, ám egy idő után nem mozdul sehova. Úgy tűnik senki nem nyerhet. Az M.I. bányáinak nagy része fogyóban, a Green Amphora alatti terület azonban különleges: évről évre újratermeli az amphitriumot. Kiapadhatatlan.

2030.- a Lázadók és az M.I kapcsolatából megszületnek az első Hybrid lények. Ezek minden porcikájukban emberek, de sokkal gyorsabban gondolkodnak, kevésbé képesek érzelmekre, nyugodtabbak, jobban irányíthatóak.A Hybridek megjelenésével összemosódnak a határok az M.I lények és az emberek között. Megkezdődik a közeledés időszaka, amelyet inkább az érdekek, az állóháború kialakulása okoz, semmint a valódi enyhülési iránti szándék.

2050- Green Amphora lakossága évről évre növekszik. A viszonylagos béke, és nyugalom közepette, ebben a zárt világban az élet szépen növekszik, ám egy idő után nyilvánvalóvá válik, hogy nem növelhetik tovább a lakosság számát. 2052-ben bevezetik az úgynevezett Amphitria Életerőt. Ez azt jelenti, hogy minden embernek, a születése pillanatában limitálják az életkorát: 60 év és az időt amphitria elixírre váltják. Egy év = 1 egység amphitria elixír. Amikor az elixír kiürül a szervezetből, az ember meghal.

2070- az amphitria elixír átadhatóvá válik, ezzel egyidőben pedig a legértékesebb vagyontárggyá is, hiszen általa válhatnak bizonyos emberek halhatatlanná, mások pedig meghalnak. Green Amphora megindul a kasztosodás útján. Három körzetre osztják, és az átjárás az új fizetőeszköz, az amphitria elixír által biztosított, így érve el, hogy a szegényebb negyedekből senki ne jusson át a leggazdagabbaknak, és a halhatatlanoknak fenntartott New Olympos városrészbe.
A három körzet:
New Olympos (leggazdagabb
New Sandreas (középosztály)
New Herrera (gettó)  

2080- a város vezetése megszilárdítja a hatalmát, és a Konlávé tagjai (szám szerint 12) birtokolják az amphitria bányákat. Közben folytatódnak a tárgyalások a béke megkötésére, melyet végül 2100. január 1-én New Olympos-ban írnak alá.
Ám a béke csupán a látszat, hiszen Green Amphora körül a blokád nem szűnt meg, és az M.I. továbbra is megakadályozza, hogy az emberek, és a Hybridek egy része (akik melléjük álltak) megkezdjék visszahódítani a régi területeiket.
A Konklávé azonban szervezkedik.
Admin

Admin
Hozzászólások száma :
29
Tartózkodási hely :
Everywhere
Karakter Arca :
Faceless

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://amphitria.hungarianforum.com
 Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Amphitria :: Navigáció :: Információs Előcsarnok-
^
ˇ